Πολιτιστικό Πάρκο

Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου αποτελεί ιδανικό τόπο για τη φιλοξενία συνεδρίων, εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Η ιστορία της περιοχής, ο πλούτος των μνημείων της και η σημαντική βιομηχανική παράδοση αποτελούν βασικούς παράγοντες προσέλκυσης επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και η εύκολη πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενισχύουν την ελκυστικότητά του για τη φιλοξενία συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων.

Οι πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Τ.Π.Π.Λ. περιλαμβάνουν περίπου 1280 τ.μ. συνεδριακών χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις καθώς και παραγωγή διαφημιστικών spots, ταινιών εποχής καθώς και άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν όλο το χρόνο, διαθέτουν άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων κύρους. Το Τ.Π.Π.Λ. διαθέτει, επίσης, υπαίθριο θέατρο 700 - 1200 θέσεων, εκτεταμένους κήπους που προσφέρονται για εκδηλώσεις, καθώς και parking.

 

 

 

 

Στους χώρους του Τ.Π.Π.Λ. έχουν γυριστεί αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Για παράδειγμα, εδώ στήθηκε η εκπληκτική αγορά της «Πολίτικης κουζίνας» του Τάσου Μπουλμέτη και το μαγαζί του παππού με τα μπαχαρικά, ενώ ακόμη γυρίστηκαν σκηνές από το «Βλέμμα του Οδυσσέα», όπου ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος μετέτρεψε το χώρο του Μηχανουργείου σε μια βομβαρδισμένη αίθουσα προβολών στο Σεράγεβο την εποχή του πολέμου. Επίσης, στο χώρο του Πάρκου έχουν γυριστεί οι σκηνές του ανατολίτικου παζαριού για τις «Μάγισσες της Σμύρνης» του Κώστα Κουτσομύτη, καθώς και σκηνές για τη σειρά «Γιούγκερμαν».

Ακόμη, σε κτήρια του Τ.Π.Π.Λ. στεγάζονται και λειτουργούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο με σημαντική συνεισφορά στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, εξοικίωσής τους με τη βιομηχανική ιστορία της περιοχής και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους για παρατήρηση και έρευνα μέσω βιωματικών εμπειριών.