Συνεδριακό Κέντρο

Στους χώρους του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, φιλοξενούνται καλλιτεχνικές και συνεδριακές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και συναντήσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και διάφορα events.

Έχουν διεξαχθεί καλλιτεχνικά δρώμενα όπως το Synch festivals καθώς και πολλές συναυλίες. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ αποτελεί θεσμό καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΤΠΠΛ. Επίσης, έχουν γίνει εκτεταμένες κινηματογραφικές λήψεις για πολύ σημαντικές ταινίες του νεοελληνικού κινηματογράφου (Αγγελόπουλος, Φέρρης, Κούνδουρος, Μπουλμέτης κ.α.) και τηλεοπτικά γυρίσματα όπως «Γιούγκερμαν» του Κ.Κουτσομύτη (ΑΝΤ1), «Καρυωτάκης» του Τ.Ψαρρά (ΕΡΤ1).


Οι αίθουσες που διατίθενται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων είναι:

  • Η επιβλητική Βίλλα Serpieri,  είναι ένα μονώροφο νεοκλασικό κτίριο, χτισμένο με πέτρα και ξύλινη στέγη. Αρχικά, κτίστηκε ως οικία του J.B. Serpieri, διευθυντή της Γαλλικής Εταιρείας, αλλά λειτούργησε ως κτίριο Διοίκησης. Σήμερα έχει ανακαινιστεί εξ ολοκλήρου και έχει διαμορφωθεί σε ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων. Οι πέντε αίθουσες της Βίλλας Serpieri μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έως 120 άτομα και διαθέτουν την υποδομή για τη διοργάνωση μικρών επαγγελματικών ή κοινωνικών εκδηλώσεων. Επίσης, ο κήπος πίσω από το κτίριο αποτελεί ιδανικό χώρο για υπαίθριες κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.Οι αίθουσες Serpieri I, II, III και IV βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου έχουν επιφάνεια 30 τ.μ. η κάθε μία. Διαθέτουν όλες αυτόνομη είσοδο και είναι κατάλληλες για workshop και μικρές συναντήσεις (έως 25 άτομα σε διάταξη theater style).Το κτήριο του Φαρμακείου που βρίσκεται δίπλα στη Βίλλα Serpieri και στο παρελθόν λειτουργούσε ως το κεντρικό φαρμακείο της Γαλλικής Εταιρείας.

 
  • Η αίθουσα του Φαρμακείου είναι ένα πέτρινο κτίριο, με ξύλινη στέγη και κεραμοσκεπή βυζαντινού τύπου χωρίς εσωτερικά χωρίσματα, πλήρως εξοπλισμένη. Ιδανικός χώρος διαλέξεων, workshop και συναντήσεων έως 80 ατόμων. Η αίθουσα έχει επιφάνεια 110 τ.μ. και δυναμικότητα 80 ατόμων σε διάταξη theater style. 
 
  • Η αίθουσα του Μηχανουργείου, με επιφάνεια 500 τ.μ. (χωρητικότητα 600 ατόμων σε διάταξη theater style), είναι ένα μονώροφο λιθόκτιστο κτήριο, χωρίς εσωτερικά χωρίσματα. Τόσο τα υλικά του κτιρίου (πέτρα, ξύλο και σίδερο) και το μεγάλο ύψος όσο και τα μουσειακά μηχανήματα στη βόρεια πλευρά της, δημιουργούν ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό σκηνικό για καλλιτεχνικές αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις. 

 
 

 

  • Η αίθουσα της Αποθήκης Επίπλευσης, με επιφάνεια 680τ.μ. (χωρητικότητα 400 ατόμων) είναι ένα ισόγειο λιθόκτιστο κτήριο με βιομηχανικό δάπεδο. Η επικλινής στέγη του σε συνδυασμό με τα ξύλινα υποστυλώματα στο εσωτερικό του δημιουργούν μια επιβλητική εικόνα για τον επισκέπτη αλλά και μια ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε να φιλοξενηθούν ποικίλου είδους εκδηλώσεις όπως καλλιτεχνικές, εταιρικές αλλά και κοινωνικές.