Καλωσήρθατε

Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.), είναι ένας οργανισμός επιστημονικής έρευνας, εκπαιδεύσεως, επιχειρηματικής δραστηριότητος και πολιτισμού. Ιδρύθηκε στη θέση της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου (Compagnie Francaise des Mines du Laurium) το 1992, με πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. (Δείτε το Χρονολόγιο ίδρυσης του ΤΠΠΛ)

Tο Τ.Π.Π.Λ. στοχεύει στη σύνδεση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που πραγματοποιείται στο ΕΜΠ με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικών με την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής και στην ανάδειξη της ιστορίας των δραστηριοτήτων που στο παρελθόν είχαν αναπτυχθεί στις διατηρητέες εγκαταστάσεις του. Ο χώρος του Τ.Π.Π.Λ. αποτελεί μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής και σε αυτόν διατίθενται μια σειρά εγκαταστάσεων για την στέγαση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αιχμής.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Τ.Π.Π.Λ. αλλά και οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, συνεχίζουν να στηρίζουν την έρευνα, την εκπαίδευση και την τεχνολογία. Σήμερα, το Τ.Π.Π.Λ. αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό Τεχνολογικό Πάρκο στην περιοχή της Αττικής που εξειδικεύεται σε τομείς – κλειδιά της σύγχρονης εφαρμοσμένης τεχνολογίας, όπως είναι η πληροφορική, η ηλεκτρονική τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, η ρομποτική, η τεχνολογία laser, η περιβαλλοντική τεχνολογία, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ναυπηγική, η θαλάσσια τεχνολογία, κ.α.

 

Διάλεξη και παράσταση "Human Constructions"

 Η αρχιτέκτων + χορογράφος Σοφία Κονδυλιά και

το εργαστήρι Αρχιτεκτονική+ Χορός παρουσιάζουν

6 SOLI [ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ] Χ. Καραμποίκη, Ε.Θανέλλα, Ε. Καμπούρη, Μ.Σολωμονίδου, Σ.Μπενέτας

HUMAN CONSTRUCTIONS [lecture performance] Σοφία Κονδυλιά

2 Ιουλίου ώρα 20.30, στο κτίριο Επίπλευσης. 


          Πιέστε εδώ για να διαβάσετε πληροφορίες της παράστασης

Επαναληπτική προκήρυξη για την εκμίσθωση του κτηρίου "Εστιατόριο" στο ΤΠΠΛ

Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Ανακοίνωση- Διόρθωση

σχετικά με την ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ (ΤΠΠΛ) ΤΟΥ ΕΜΠ
Σας γνωστοποιούμε ότι εκ προφανούς παραδρομής έχει γίνει λάθος στη διατύπωση ..εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά δύο (2) ετήσια μισθώματα..” του άρθρου 4 ης προκήρυξης.

Η σωστή διατύπωση είναι:
“..εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά δύο (2) μηνιαία μισθώματα..”

 

Πιέστε για να δείτε την προκήρυξη, την κάτοψη του εστιατορίου και την ανακοίνωση- διόρθωση.

 

Ανακοίνωση-διόρθωση της προκήρυξης για την εκμίσθωση του κτηρίου "Εστιατόριο" στο ΤΠΠΛ


Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Ανακοίνωση- Διόρθωση

σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ (ΤΠΠΛ) ΤΟΥ ΕΜΠ
Σας γνωστοποιούμε ότι εκ προφανούς παραδρομής έχει γίνει λάθος στη διατύπωση ..εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά δύο (2) ετήσια μισθώματα..” του άρθρου 4 ης προκήρυξης.

Η σωστή διατύπωση είναι:
“..εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά δύο (2) μηνιαία μισθώματα..”

 

Πιέστε για να δείτε την προκήρυξη, την κάτοψη του εστιατορίου και την ανακοίνωση- διόρθωση.

 

Ημερίδα: Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στο Λαύριο του 21ου αιώνα


 


Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και 17:30 στο πλαίσιο του εορτασμού τω 150 χρόνων της πόλης του Λαυρίου πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα

«Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στο Λαύριο του 21ου αιώνα»

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι πέντε κομβικά ζητήματα που θα καθορίσουν την πορεία του Λαυρίου της επόμενης δεκαετίας: το Λιμάνι, η Ποιότητα ζωής των κατοίκων, ο Πολιτισμός, το Περιβαλλοντικό πρόβλημα και ο Προαστιακός. Καθηγητές του ΕΜΠ με σημαντική συμβολή στα αντίστοιχα πεδία προτείνουν τους δρόμους που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Στην εκδήλωση, επίσης, θα τιμηθεί ο Κ. Παναγόπουλος, Ομ. Καθ. ΕΜΠ, για τη θεμελιώδη και διαχρονική συνεισφορά του στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

 

Αναλυτικά εδώ.


Περιβαλλοντική Εξυγίανση

Στο χώρο του Τ.Π.Π.Λ. ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Εξυγίανση Εδαφών και Συμπληρωματικά Έργα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου». Πιο συγκεκριμένα, στόχος του έργου ήταν η ριζική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα ρυπασμένα εδάφη που βρίσκονται στην περιοχή.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του ΥΠ.ΑΝ., και διακρίθηκε σε τρία υποέργα. Αυτά αφορούσαν, στην κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής ρυπασμένων εδαφών (Χ.Υ.Τ.Ρ.Ε.) όπου αποτέθηκαν το σύνολο σχεδόν των υλικών, στην κατασκευή ενός υπόγειου χώρου για την διάθεση ειδικών αποβλήτων από την περιοχή του Πάρκου και τέλος στην εγκατάσταση ενός πρότυπου εργαστηρίου περιβαλλοντικών μετρήσεων για τον έλεγχο και διασφάλιση της καλής λειτουργίας των παραπάνω.  Περισσότερα...

 

Ανακοινώσεις

Video Ιστορίας ΤΠΠΛ

Lavrion History Video

Παρακολουθήστε ένα μικρό video με τις ιστορικές φωτογραφίες της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.

  

inHeritage

25-27 Σεπτεμβρίου 2015

 

Τριήμερη δράση με θέμα τη Βιομηχανική Κληρονομιά και την Καινοτομία, θα διοργανωθεί από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, παράλληλα σε τρία μουσεία-χώρους βιομηχανικής κληρονομιάς:

  • Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Αθήνα)

  • Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Λαύριο)

  • Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Αγία Παρασκευή Λέσβου)

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδω.

Παρουσίαση ΤΠΠΛ


 

Ενημερωτικό τεύχος για το T.Π.Π.Λ.

1995-1997

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ,

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π.,1997

 

 Πιέστε για ανάγνωση παρακάτω:

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ 1994-97 

 

 Εργασία προπτυχιακών φοιτητών:

"Επανάχρηση Συγκροτήματος Παραγωγής Αρσενικού στο Τ.Π.Π.Λ." 

Στις εγκαταστάσεις του ΤΠΠΛ, λίγα μέτρα από την είσοδο του χώρου, λειτουργεί η καφετέρια- bistro "Γαλαρία".

Κτηριακό Δυναμικό
Δείτε τα κτήρια στο χώρο του Τ.Π.Π.Λ.
Περισσότερα...

Πρόκειται για μία διεθνή πρακτική που απευθύνεται σε επενδυτές με σκοπό την επιτάχυνση της απεμπλοκής και τη διευκόλυνση της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων.

Συνεχής ενημέρωση σε ο,τι αφορά την "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ", σε Ελλάδα και Ευρωπη.

Ο Καιρός στο Λαύριο


oC

Λίστα εταιρειών
Δείτε τις εταιρείες που έχουν ιστοσελίδες στον ιστότοπο του Τ.Π.Π.Λ.

Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αίθουσα του Τ.Π.Π.Λ. από τη Δευτέρα 10/11/2014

Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου εγκαινιάζει τη λειτουργία αίθουσας με πρόσβαση στο διαδίκτυο για συμπολίτες μας που χρειάζονται τις υπηρεσίες του διαδικτύου αλλά έχουν αποκλειστεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Η αίθουσα θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 14:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης "Βίλλα Σερπιέρι".
Για τη διευκόλυνση των χρηστών θα λειτουργεί υπηρεσία προκράτησης θέσεων σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα τις ίδιες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2292025316 (κα Ευα Τσίρου).
Ψηφοφορία
Είστε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχει το Τ.Π.Π.Λ.;
Ναι
Όχι